همین پنج شش سال پیش استودیو داشتن یک چیز لاکچری بود و استودیوها را فقط در فیلمها و کلیپهای موسیقی میدیدیم. شاید کسی هم فکرش را نمیکرد که روزی آدمها در خانه خودشان استودیو بزنند و نیاز به داشتن استودیو پیدا کنند. یکی از دلایلی که این نیاز را در ما ایجاد کرد، اینستاگرام و راهکار پیج زدن برای کسب درآمد بود، یا در دسترس قرار گرفتن تکنولوژیهای ساخت یک استودیو. مثلاً امروزه برای زدن استودیو شما به راحتی میتوانید به انواع کامپیوتر، نرمافزار های ضبط صدا، کارتهای صدا، میکروفون، هدفون و حتی لوازم تخصصی ساخت استودیو مثل عایقهای استودیو و وسایل آکوستیک کردن دیوارها دسترسی داشته باشید. اما برای راهاندازی یک استودیوی خانگی ابتدایی تا حرفهای به تجهیزات استودیوی خانگی نیاز داریم. در ادامه این مقاله قصد ما این است که شما را با این تجهیزات آشنا کنیم.
تجهیزات ضروری یک استودیوی خانگی
اگر همین امروز تصمیم گرفتید که استودیوی خانگی خودتان را بسازید باید با حداقل و ضروریترین تجهیزات استودیوی خانگی آشنا باشید. برای زدن استودیو شما یک سیستم کامپیوتری یا لپ تاپ مناسب نیاز دارید که نرمافزارهای مناسب ضبط صدا و تولید پادکست را اجرا کند.
همچنین مواردی مثل کارت صدا، میکروفون، هدفون، میدی کنترلر، هارد درایو اکسترنال و از همه مهمتر تجهیزات مورد نیاز برای آکوستیک کردن اتاق از ضروریات ساخت یک استودیوی خانگی است. در ادامه این مطلب به صورت کاملتر هر یک از این تجهیزات را بررسی کردیم.
کامپیوتر
اولین وسیلهای که به آن نیاز خواهید داشت کامپیوتر یا لپ تاپ است. هر چه سیستم شما قویتر باشد دردسر کار های شما هم کمتر میشود. چون یک سیستم ضعیف ممکن است وقت زیادی از شما بگیرد و از دست دادن زمان در کار های خانگی هم یعنی دلسرد شدن و ادامه ندادن.
اما خیلی هم نیاز نیست که از یک سیستم فوق حرفهای استفاده کنید. لپ تاپ یا کامپیوتری با رم ۸ و گرافیک مناسب و از همه مهمتر کارت صدای مناسب کار شما را راه میاندازد. شما میتوانید برای تجهیز استودیو از لپ تاپ هم استفاده کنید، اما استفاده از کامپیوتر شخصی یا پی سی گزینه بهتری است. چون شما میتوانید قطعات کامپیوتر را راحتتر ارتقا بدهید و این کار در لپ تاپ سخت و گاهی غیرممکن است.
حداقل سیستم مورد نیاز
- سیستم عامل ویندوز ۱۰
- پردازشگر CPU: Intel Core i5
- رم: حداقل ۸ گیگابایت
- هارد دیسک: حداقل ۵۰۰ گیگابایت تا ۱ ترابایت
نرمافزار ضبط و تولید موزیک
برای ضبط موزیک در یک استودیوی خانگی شما حتماً به یک سری نرمافزار خاص نیاز دارید. برخی از این برنامهها را در ادامه معرفی خواهیم کرد.
- برنامه DAW: این برنامه از کاربردی ترین برنامههای مورد استفاده سازندگان موزیک در استودیو های حرفهای و خانگی است. با این برنامه میتوانید ادیتهای متنوعی روی صدای ضبط شده انجام بدهید و یک خروجی بسیار عالی از موزیک ضبط شده بسازید.
- برنامههای مادر: علاوه بر برنامه DAW برنامههای مادر دیگری هم هستند که خیلی بدرد بخورند. برنامههایی مثل FL Studio، Ableton Live، Cubase، Logic Pro، Studio One، Reason و Pro Tools به شما کمک میکنند تا تجربه بهتری از ضبط موسیقی در استودیوی خانگی داشته باشید.
- وی اس تی: وی اس تیها همان سینتی سایزرهای مجازی هستند. به جرئت میتوان گفت که این نرمافزارها اصلیترین و مهمترین تجهیزات استودیوی خانگی هستند. با این نرمافزارها میتوان انواع سبکهای موسیقی را به راحتی در استودیو ساخت.
- پلاگینهای مورد نیاز: استفاده از پلاگینها میتوانند تجربه بهتری از کاربری با نرمافزارهای مادر به شما بدهند. به راحتی میتوانید این پلاگینها را از اینترنت دانلود کرده و در نرمافزار مورد نظر خود استفاده کنید.
مقاله پیشنهادی: “آموزش ساخت اتاق عایق برای استودیو خانگی”
کارت صدا
برای اینکه صدا را بتوانید با بالاترین میزان کیفیت ضبط کنید، نیاز به یک کارت صدای خوب دارید. از طرفی با توجه به اینکه تقریباً همه لپ تاپها کارت صدای آنبورد و با کیفیت پایین دارند، شما حتماً باید برای ضبط صدا، کامپیوتری شخصی بخرید که قابلیت نصب کارت صدا داشته باشد. با یک کارت صدای با کیفیت شما میتوانید ضبط وکال و میکس و مستر انجام بدهید. این نکته را هم در نظر بگیرید که ورودی کارت صدا مطابق با اتصال میکروفون به آن باشد.
میکروفون
برای انجام کارهایی مثل تولید پادکست، ضبط وکال و ساز قطعاً به یک میکروفون مناسب نیاز خواهید داشت. شما برای خرید میکروفون دو گزینه پیش رو دارید: خرید میکروفونهای داینامیک یا میکروفونهای کاندنسر. برای ضبط وکال بهتر و استفاده در استودیو نوع کاندنسر بهتر است. قدرت ضبط جزئیات با این مدل بیشتر است و ضبط وکال به شکل بهتری انجام میشود. میکروفونهای با کیفیت معمولاً کوچکترین صدا را ضبط میکنند و به همین دلیل باید از آنها حتماً در یک محیط ایزوله و اتاقهای آکوستیک استفاده کنید.
هدفون و اسپیکرمانیتور
هدفون و اسپیکرمانیتورینگ از الزامات راهاندازی یک استودیو است. اسپیکرمانیتور دقت فرکانسی بسیار بالایی دارد و به همین دلیل برای انجام میکس و مستر حرفهای بسیار ضروری هستند. با اسپیکرهای معمولی به هیچ وجه نمیتوانید صداهای ضبط شده را به شکل واقعی بشنوید و در نتیجه ممکن است نتیجه نهایی کار آنچه که شما میخواهید و آنقدر با کیفیت نباشد. برای استفاده در استودیوهای خانگی یک جفت اسپیکرمانیتور ۵ اینچ مناسب است، اما اگر کار حرفهایتر است، شما میتوانید از نوع ۸ اینچ را خریداری کنید. شما همچنین میتوانید به جای اسپیکر از هدفونمانیتورینگ استفاده کنید. این هدفونها هم جزئیات بسیار دقیقی از موزیک ضبط شده ارائه میدهند و میتوانید با دقت هر چه تمامتر به قطعه ضبط شده گوش کنید و ایرادات آن را برطرف کنید.
میدی کنترلر
میدی کنترلر ابزاری بسیار حرفهای برای تنظیم آهنگ و کار با نرمافزارهای ضبط موسیقی است. البته امروزه در بسیاری از نرمافزارها به صورت مجازی این قابلیت قرار داده شده است، اما برای ضبط کارهایی که نیاز به آکوردگیریهای زیاد دارند و ضبط کارهای هارمونیک به این دستگاه نیاز پیدا خواهید کرد. اگر بودجه زیادی برای خرید این وسیله ندارید، میتوانید در شروع کار از میدی کنترلرهای با اکتاو کمتر ۲ یا ۳ استفاده کنید.
هارد درایو اکسترنال
هارد درایو اکسترنال یک وسیله ضروری برای منظم کردن فایلهای شماست. معمولاً فایلهای ضبط شده بسیار حجیم هستند و با استفاده از این وسیله میتوانید فایلهای ضروری را ذخیره کرده و در مواقع مورد نیاز از آنها استفاده کنید.
آکوستیک کردن اتاق کار
هرچقدر هم که تجهیزات حرفهای خریده باشید، باز اگر استودیو نداشته باشید و استودیو شما آکوستیک نباشد، کار نهایی شما حرفهای نخواهد شد. برای آکوستیک کردن اتاق کار باید از یک سری تجهیزات حرفهای مثل انواع فوم های جاذب صدا مثل انواع فوم آکوستیک پنل استفاده کنید. ممکن است برای انجام این کار تخصصی نیاز باشد چند هفتهای وقت بگذارید تا با تجهیزات مختلف عایق صدای استودیو آشنا شوید. اما یک راه راحتتر هم هست. شما میتوانید با مراجعه به فروشگاه کهن عایق و مشاهده پکیجهای مختلف آن، به راحتی و با کمترین دردسر اتاق کار و استودیو خودتان را عایق کنید. مثلاً پک مناسب استودیو خانگی شامل همه آن تجهیزاتی است که باعث میشود تا استودیو خانگی ضبط موسیقی شما حرفهای شود.
نتیجهگیری
در این مطلب قصد ما این بود تا شما را با تجهیزات استودیوی خانگی آشنا کنیم. به طور خلاصه میتوان گفت که یک استودیوی حرفهای به تجهیزات الکترونیکی سختافزاری و نرمافزاری مناسب نیاز دارد. در کنار آن شما باید با عایق کردن استودیو کمک کنید تا این محیط برای ضبط موسیقی و ضبط برنامههای دیگر آماده شود. مواردی که در این مقاله به آنها اشاره شد، همگی از ضروریات ساخت یک استودیوی خانگی است و بهتر است برای حرفهایتر کردن کار حتماً آماده و محیا شوند.
برای دیدن لیست قیمت و مشخصات فنی کلیک کنید