در محتواهای پیشین به چیستی استریم و تفاوت آن با دانلود، انواع استریم و مزایا و معایب آن و به معرفی استریمرهای معروف پرداختهایم. در این محتوا قصد بررسی ملزومات لازم برای شروع و ادامهی فعالیت در این حوزه، یعنی نرمافزارهای استریم و تجهیزات استریم و همچنین افزونه استریم ، را داریم.
با ما همراه باشید.
تجهیزات و نرمافزارهای استریم
در این مقاله قرار است در باره تجهیزات استریم و نرم افزارهای استریم صحبت کنیم. برای تشخیص تجهیزات مورد نیاز ، ابتدا باید دسته بندی خود را انتخاب کنید و. بدانید که در کدام دسته قرار است به عنوان استریمر فعالیت کنید؟ به عنوان یک pcگیمر , یا یک Console گیمر!
تجهیزات استریم
اگر بخواهیم به صورت خلاصه، به موضوع تجهیزات استریم بپردازیم، باید مراحل زیر را شرح دهیم :
مرحله اول
شما pc گیمر هستید , یا Console گیمر؟
کامپیوتر یا پلیاستیشن ها از مهمترین تجهیزات استریم هستند، پس ویژگی های این دستگاه برای یک استریمر بسیار حائز اهمیت است. بهتر است بدانید که اگر قصد بازی کردن با کامپیوتر را داشته باشید؛ باید با توجه به بازی های مورد علاقهتان سیستم های قوی تر و یا معمولی را انتخاب کنید. برای شروع حداقل ویندوز هفت را روی سیستم خود نصب کنید. تنظیمات و نرم افزارهای مرتبط با حیطه فعالیتتان را نصب و از آنها استفاده کنید . اما اگر قصد بازی کردن با کنسول را دارید ، میتوانید از سایت های Twitch و Mixer کمک بگیرید. شما با استفاده از کارت کپچر Capture Card از آزادی عمل بیشتری برخوردار خواهید شد؛ همچنین نسبت به روشهای دیگر باگها و خطاهای کمتری نیز دارد.
مرحله دوم
شما به یک سیستم انتقال تصویر نیاز دارید، که در اینجا لزومی بر داشتن سیستم تخصصی نیست؛ بلکه حتی میتوان به یک لپ تاپ میان رده هم اکتفا کرد. نکته مهم اتصال به یک اینترنت قوی و با ثبات است .
مرحله سوم
در محتواهای پیشین اشاره کردیم که یکی از مهمترین ویژگیهای استریم وجود تصویر استریمر یا تصویر صفحه سیستم اوست . بنابراین شما به یک وبکم و دوربین نیاز دارید که میتوان با مقایسهی محصولات بازار به نتیجهی خوبی رسید .
مرحله چهارم
یکی از اصلیترین تجهیزات استریم، تجهیزات مربوط به صداست. در نتیجه شما به یک میکروفون و هدفون نیاز خواهید داشت. میکروفون/هدفون از آنجایی اهمیت دارد که بخش عمده ای از هیجان و فهم بازی از طریق صدا است و از طرفی قرار نیست که حضور یک گیمر در یک خانه، یک محله را به هم بریزد.
پس نکته مهمتر، ایزوله و عایق صدا کردن اتاق بازی است که هزینه آن از روشهای دیگر کمتر و مقرون به صرفه تر است.
نکته: از دیگر تجهیزات استریم که ضروری نیستند؛ اما استفاده از آنها خالی از لطف نیست میتوان به پرده سبز، سافت لایت و Elgato Stream Deck اشاره کرد.
در بالا آنچه برای تولید محتوا استریم احتیاج دارید را به اختصار توضیح دادیم. حال اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در این باره هستید در ادامه این مقاله همراه ما باشید…
قطعا برای این که به عنوان یک استریمر حرفه ای و موفق، درآمد خوبی داشته باشید، به وسایل و امکانات اختصاصی و نسبتا زیادی احتیاج خواهید داشت. در ادامه به آن دسته از تجهیزات استریم که به شما در استفاده از این تکنولوژی کمک میکند، اشاره میکنیم:
مقاله پیشنهادی: “درآمدزایی از استریم”
امکانات و تجهیزات استریم پیشرفته
-
اینترنت پرسرعت
به جرات میتوان گفت که اولین و مهمترین نیاز برای استریم محتوا، اینترنت پرسرعت است. اما اینکه چه سرعت اینترنتی برای محتوا ما مورد نیاز است، باید گفت که برای استریم تصاویر HD و 4K حداقل به اینترنت با سرعت 5 و 9 مگابایت نیاز خواهید داشت. البته امروزه رایج ترین رزولوشن برای استریمینگ همان HD 720p می باشد که هم کیفیت مناسبی دارند و هم به راحتی با سرعت های نسبتا معمولی قابل دریافت هستند.
-
نرم افزار مناسب استریم
باید نرم افزارهای استریم را بر طبق نیاز و با توجه به نوع استریمینگ خود انتخاب کنید و این کاملا وابسته به بستری می باشد که استریم بر روی آن انجام می گیرید. این بستر می تواند یک نرم افزار مثل Adobe Connect یا Obs Studio یا Zoom و Skype باشد یا می تواند یک سایت مثل آپارات ، یوتیوب ، فیسبوک لایو و … باشد و این کاملا بستگی به خود شما دارد که کدام را انتخاب میکنید؟!
این عنوان را در بخش نرمافزارهای استریم ، به صورت کامل توضیح خواهیم داد.
-
وبکم
این که شما با چه نرمافزاری کار خود را شروع میکنید زیاد مسئله مهمی نیست اما اینکه شما به یک وبکم نیاز خواهید داشت از بدیهیات است. البته نیازی هم نیست از همان ابتدا سراغ وبکمهای گران قیمت بروید و میتوانید کار خود را با نمونه های ارزان تر نیز شروع کنید.
-
تصویر بهتر با تجهیزات بهتر
شاید پیش از اینکه یک وبکم حرفهای تهیه کنید، بهتر باشد که به تامین دیگر تجهیزات استریم ، یعنی تجهیزات نورپردازی حرفهای مانند پرده سبز و نورهای حرفهای موجود در بازار فکر کنید. با این تجهیزات خروجی تصویر شما نیز بهتر از قبل خواهد شد.
-
میکروفون
میکروفون و تنظیم صدا در استریمینگ یکی دیگر از مهمترین عوامل برای یک استریمر حرفه ای بودن است. بنابراین حتما در کنار وبکم به یک میکروفون نیاز خواهید داشت. البته شما هم میتوانید مانند بسیاری از استریمر های معروف از آهنگ پس زمینه در استریم های خود استفاده کنید، اما باید در نظر داشته باشید که صدای بلند موزیک نتیجه منفی بر مخاطب میگذارد و شما باید کاملا مراقب این موضوع باشید.
-
انکودر
تبدیل فایلهای ویدیویی از یک فرمت به فرمتی دیگر از طریق انکودرها انجام میگیرد. به عنوان مثال، تبدیل فایلهای ویدیویی RAW از یک دوربین به فایل دیجیتال. در واقع انکودرها فایلهای ویدیویی را فشرده کرده و کیفیت را دست نخورده نگه میدارند.
چند نمونه از کارهایی که انکودرها انجام میدهند:
-
کاهش مشکلات بافر هنگام استریم زنده.
-
تغییر وضوح تصویر و سازگار سازی محتوا ویدیویی برای تبلتها، گوشیهای هوشمند یا کامپیوتر.
-
تبدیل فرمت قدیمی فایلها به فرمتهای مدرن.
-
ابزارهای گرافیکی
شما حتی اگر استریمر هم باشید به ابزارها گرافیکی مانند مانند Crello، Wave.video، Canva، Snappa، Adobe Spark نیاز خواهید داشت. اما چرا؟
-
درست کردن المانهای گرافیکی.
-
درست کردن تیزر و یا بنر برای آگهیهایی که میتوانید روی ویدیوی خود قرار دهید.
-
قرار دادن لگو یا هر المان بصری جذاب روی ویدیو برای داشتن یک هویت بصری عالی و منحصربهفرد در استریم ویدیویی.
-
ابزارهای صوتی
نرم افزار های Voicemeeter، Pretzel، Monstercat یا Soundstripe جان تازهای به استریم شما میدهند. همچنین با آنها شما دیگر هیچ نگرانی از بابت کپی رایت بودن آهنگهای استفاده شده نخواهید داشت و هیچ خطایی هم از پلتفرم مورد نظر دریافت نمیکنید.
تا اینجا شما میدانید که ضروریترین تجهیزات استریم چه ابزاری هستند و برای استریم به چه ابزارهایی نیاز دارید و باید به کدامیک از آنها، بیشتر از همه اهمیت بدهید. حال وقت آن است که یک سیستم عامل استریم را انتخاب کنید. اما قبل از انجام این کار، باید اطمینان حاصل کنید که سیستم عامل یا همان پلتفرم انتخابی شما با اهدافتان مطابقت داشته باشد و بتوانید در محدوده بودجهای که تعیین کردهاید، در مسیر صحیح حرکت کنید.
شما همچنین میتوانید از گزینههای کسب درآمد بیشتر همراه با ویژگیهایی مانند محافظت از رمز عبور، آپلود ایمن ایمن و موارد دیگر استفاده کنید. محدودیتهای مجوز هم در این سرویسها وجود دارد که پلتفرم را بسیار ایمن کرده و شما با اطمینان بیشتری میتوانید در آنها فعالیت کنید. این وب سایتها راه حلهای مناسبی برای استریم موفق به شما ارائه خواهند داد. برخی از برترین سایتهایی که برای میزبانی استریم میتوانیم به شما معرفی کنیم، شامل Dacast، JW Player، Livestream (Vimeo) و همچنین Brightcove هستند.
نرمافزارهای استریم
در ادامه قصد داریم برنامههایی که برای استریم به آنها نیاز دارید را به شما معرفی کنیم:
-
از بهترین نرمافزارهای استریم OBS Studio
همانطور که گفته شد، این نرمافزار از بهترین نرم افزار های رایگان و قدرتمند استریم است. این برنامه کدباز، قوی و انعطافپذیر نیز هست .
برخی از ویژگی های این نرم افزار:
- وجود تم تاریک و روشن
- امکان فیلتر گذاری بر روی ویدیو ها
- پشتیبانی از فرمت های مختلف
- امکان اضافه کردن استریم های دلخواه
- رابط کاربری ساده
-
Streamlabs OBS
همانOBS Studio اما با ورژن بالاتر و دوست داشتنی تر است، محیط کاری هر دو بسیار شبیه به هم هستند.
برخی از ویژگی های این نرم افزار:
- قابلیت نصب و راهاندازی سریع و آسان
- امکان مصرف بهینه منابع سختافزاری
- دارا بودن موتور انکودینگ پیشرفته فیلمها
- مناسب برای استریمرهای حرفهای گیم، یوتیوب، فیسبوک و …
- دارا بودن رابط گرافیکی زیبا و کاربرپسند
-
یکی از محبوبترین نرمافزارهای استریم Nvidia Shadowplay
برنامه Nvidia Shadowplay در صورتی میتواند به شما در راه استریم کردن کمک کند که یک کارت گرافیک GeForce داشته باشید. از نقطه ضعف های این برنامه می توان به این اشاره کرد که که شما با این برنامه فقط میتوانید از صفحه بازی استریم تهیه کنید و نمیتوانید هیچگونه محتویات اضافه بر روی صفحه استریم خود قرار دهید.
برخی ویژگی های این نرم افزار:
- بهینهسازی خودکار بازیها
- ضبط و ایجاد هایلایتهای خودکار از گیمپلی بازیها با استفاده از Nvidia ShadowPlay
- پخش زنده گیمپلی بر روی پلتفرمهایی نظیر فیسبوک، توییچ و یوتیوب
- تهیه اسکرینشات و همچنین اعمال فیلتر بر روی آن
- بهروزرسانی خودکار درایور کارت گرافیکهای انویدیا
- استریم بازیها بر روی دستگاههای Nvidia Shield
-
Xsplit Gamecaster
این برنامه که از پرطرفدارترین نرمافزارهای استریم است؛ به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دارد اما پرداختهای درون برنامهای را نیز شامل می شود. این برنامه از تکنولوژی پرده سبز نیز پشتیبانی میکند که شما میتوانید از آن برای استریمهایتان استفاده کنید
ویژگی های نرم افزار XSplit Gamecaster Studio :
- ابزار مختلف و کارآمد برای ضبط بازی
- حذف کردن تصویر پس زمینه
- ابزار مفید برای ارتباط با هواداران
- ویرایش کردن فایل ها پیش از ارسال آن ها
- پیش نمایشی از اطلاعات ضبط شده
- استریم کردن مستقیم بازی
- نمایش محتوای گرفته شده از وب کم
مقاله پیشنهادی: “همه چیز دربارهی اتاق آکوستیک استریم “
-
یکی از نرمافزارهای استریم LightStream
از این برنامه برای پخش زنده در پلتفرم های Twitch، Facebook، YouTube و RTMP به صورت سفارشی استفاده میکنند.
برخی از ویژگی های این نرم افزار:
- قابلیت Live Chat
- ویرایشگر پیش نمایش
- تمهای گسترده در قالبها
- خصوصیات چندگانه زاویه دید
- آنالیز لحظهای
- ادغام رسانههای اجتماعی
-
از بهترین نرمافزارهای استریم vMix
یکی از بهترین اپلیکیشن های لایو استریم در سال 2022 برای رایانه شخصی vMix بود. و شما میتوانستید از آن برای استریم کردن تقریباً به هر ارائهدهنده استریم، از جمله Facebook Live، Twitch و YouTube استفاده کنید. نرم افزار vMix هدف اصلی خود را یک نرمافزار ویدئو میکسر و سوئیچر میداند که از آخرین پیشرفتها در سختافزار رایانه برای ارائه میکس ویدیوی HD زنده استفاده میکند، کاری که قبلاً فقط برای میکسر های سختافزاری گران قیمت ممکن بود.
برخی از ویژگی های نرم افزار:
- اجرای خودکار ورودی های متعدد موجود در لیست نرم افزار
- تنظیم زمان آغاز ، مدت و نوع افکت های حرکتی برای هر آیتم موجود در لیست
- خروجی در 4 فرمت به صورت همزمان
- گزینه خروجی پیش فرض برای نمایش روی کامپیوتر دیگر یا پروژکتور
- خروجی انتخابی سازگار با دستگاه های رندرینگ مانند Blackmagic Design Intensity Pro
- ضبط زنده روی هارد دیسک با کیفیت DV یا SD یا کدک CineForm برای ضبط با کیفیت HD
- میکسر قدرتمند صوت برای هر ورودی
- ترکیب 3 ورودی ، یک پس زمینه و 3 پیش زمینه برای ساخت خروجی با چند دید مختلف به همراه تنظیمات مختلف شامل صفحه نصف شده یا تصویر در تصویر
افزونهها (پلاگین های) استریم
امروزه افزونه (پلاگین) های زیادی برای استریم درحال تهیه و عرضه است. در ادامه به چند افزونه محبوب که استفاده از آنها میتواند به استریم کردنتان کمک کند و یا صفحه استریمِ بهتری را به مخاطب تحویل دهد، میپردازیم:
-
افزونه استریم محبوب Stream Stickers
افزونه استریم Stream Stickers جزء افزونههای سرگرمکننده و جالب است و شما به راحتی میتوانید آن را در وب سایت Twitch به صورت رایگان نصب کنید. با استفاده از این افزونه میتوانید50 استیکرهای محبوب فضای مجازی را به قسمت گفتگو استریم خود اضافه کنید. این افزونه گاهی به یک امتیاز مثبت برای مخاطبتان استریمتان تبدیل میشود ، مثلا شما میتوانید برای کسانی که بیشترین کمک مالی را انجام دادهاند یک استیکر اختصاصی درست کنید و کارهایی از این قبیل.
-
افزونه Taunt
افزونه استریم Taunt بین شما و مخاطبان شما ارتباط نزدیک ایجاد میکند، مثلا شما از مخاطب های خود یک سؤال میپرسید (برای مثال: من توی 10 دقیقه از بازی، میتونم 20 نفر رو بکشم؟) بعد از اینکه آنها به سوالتان جواب دادند، بعد از 10 دقیقه امتیازی بین کسانی که درست جواب دادهاند پخش می شود. حال اگر در طول استریم این بحث را ادامه دهید و هربار امتیازاتی را بین جامعه آماری خود پخش کنید، در آخر به یک لیست از کسانی که بیشترین جواب درست دادهاند، میرسید. لیستی که میتوانید برای آن جایزهای را در نظر بگیرید و با این کار به رشد آماری استریمتان نیز کمک کنید.
-
پلاگین Event Countdown
افزونه استریم Event Countdown ، برای شروع یک رویداد و یا یک استریم در توییچ ، تایمر لحظه شماری را نمایش میدهد.
-
افزونهیStreamlabs Face Masks
این افزونه استریم یک راه جدید برای جذابتر شدن تجربه استریم برای بینندگان آن است و از آنجایی که یک فیلتر سه بعدی است؛ به مخاطبانتان اجازه میدهد در حین استریم، بر روی صورتتان از ماسکهای مختلفی استفاده کنند. این ماسکها ردهبندی سنی متفاوتی دارند و برای استفاده آن باید حتما از برنامه Streamlabs OBS استفاده کنید.
-
پلاگین OWN3D Pro
با این افزونه میتوانید میتوانید با OWN3D Music هماهنگ شده و بدون نگرانی در مورد نقض حق کپی رایت، موسیقی را به استریم خود اضافه کنید. همچنین به شما امکان دسترسی به بیش از 575 overlay و alert با کیفیت بالا و تعداد زیادی پنل Twitch را به همراه ویژگیهای اضافی استریم، مانند امکان ایجاد صفحه شمارش معکوس Twitch و ادغام ویجت چت باکس و ربات چت Twitch میدهد.
این افزونه استریم، هم نسخه رایگان و هم نسخه پولی دارد ولی قبل از راه اندازی آن ابتدا باید OBS Studio را روی لپ تاپ ویندوزی خود نصب کنید. از آنجایی که این برنامه برای Twitch طراحی شده است پس برخی از ویژگیهای آن نیز مختص Twitch هستند
نتیجهگیری
همانطور که گفتیم شما در این مقاله با امکانات و تجهیزات استریم، نرمافزارهای استریم و هم چنین افزونهها (پلاگین ها) استریم آشنا شدید. مطابق روال همیشگی منتظر شنیدن هر گونه پیشنهاد مرتبط با این مقاله از سوی شما هستیم و ممنون که همراه ما بودید.
صفحه صفر تا صد اتاق آکوستیک استریم