در محتواهای پیشین به موضوعاتی چون چیستی استریم، انواع استریم، کسب درآمد از استریم، معرفی استریمرهای معروف و … پرداختهایم . این محتوا به بررسی باید و نبایدها و نکات مهم در طراحی و ساخت یک اتاق عایق استریم ، اختصاص یافته است.
باید و نبایدهای طراحی اتاق عایق استریم
اگر از نسلی نباشید که با تبلتها و کامپیوترها بزرگ شده باشید، احتمالا آتاریها را به یاد دارید. آتاری،سگا، پلیاستیشن و … وسایلی هستند که چندین نسل با آنها خاطره دارند. اما نه فقط کودکان، که بزرگترها پیش از کودکان از این ابزار استقبال میکردند . با دستههای بازی سالم، بازی میکردند و دستههای بلااستفاده نصیب کوچکترها میشد.
حال پرسش اصلی اینجاست که، آیا این افراد میدانستند که در واقع مشغول استریم کردن هستند؟
اگر این افراد میدانستند که یک روزی با بازی کردن و اعمال مرتبط به بازی، میتوان درآمدی کسب کرد، احتمالا سیستمهای گیم از ضروریات هر خانهای میشد.
همانطور که اشاره شد ما پیش از این به تعریف چیستی استریم، ضبط، انتشار آن، پلتفرمهای مناسب، تجهیزات، انواع استریم و … پرداختهایم و تکرار مکررات نخواهیم کرد. هرکدام از این عناوین را میتوانید از صفحه صفرتاصد استریم و همچنین سری مقالات استریم در بخش دانستنیهای سایت، بیابید و بخوانید .
در این بخش، میخواهیم نکاتی مهم در بحث اتاق عایق استریم که به آنها بیتوجهی شده است؛ را بررسی کنیم.
مقاله پیشنهادی: “صفحه جامع استریم و اتاق عایق استریم “
نکات مهم و کمتر توجه شده در اتاق عایق استریم
-
محل عبور صدا
گفته میشود که هوا از هرجایی عبور کند، صدا هم از همانجا عبور میکند. پس بهتر است که دور درها و پنجرهها از نوار درزگیر استفاده کنید. نوارهای درزگیر را میتوان از ابزار فروشی ها تهیه کرد. در اتاق عایق استریم، بهتر است پنجرهها را بپوشانید. به همین منظور از پردههای ضخیم یا پتوهای بلااستفاده استفاده کنید. یک روش دیگر برای پوشاندن پنجرهها، استفاده از فوم های پلی اتیلن است.
برای پوشاندن پنجره با این روش، باید چند نبشی از ابزارفروشیها تهیه کرد و آنها را دور پنجره به صورت یک قاب نصب کرد. به این صورت هر زمان که نیاز به نور و تهویه بود میتوان فومها را کنار گذاشت و در صورت نیاز دوباره جای گذاری کرد.
-
وسایل خانه به عنوان عایق صدا
بهتر است در اتاق عایق استریم، کف اتاق پوشیده از فرش و موکت باشد. همچنین بهتر است که از موکتهای پرز بلند استفاده شود. اگرچه رعایت این نکته آنچنان ضروری به نظر نمیرسد؛ اما تاثیر به سزایی در کاهش صدا در فضا دارد.
-
منبع صدا در اتاق عایق استریم
از آنجایی که منشا صدا داخل اتاق عایق استریم هست؛ یعنی خود شما منبع صدا هستید، در وهله نخست باید این صدا را جذب کرد، برای جذب صدا در فضا میتوان از پنلهای جاذب صدا یعنی پنل های آکوستیک مثل شانه تخم مرغی و هرمی و … استفاده کرد.
جذب صدا نیمی از مسیر کاهش صدا است.
تا به اینجا بخش زیادی از صدا کاهش پیدا میکند؛ اما اگر حساسیت به صدا زیاد باشد؛ میتوان از فومهای پلیاتیلن یا پشم سنگ زیر این پنلها استفاده کرد. فومهای پلیاتیلن به نسبت پشم سنگ، آسانتر و تمیزتر نصب میشوند. نصب پشمسنگ باید توسط یک فرد فنی انجام شود، تا الیاف آن وارد فضا نشود. علاوه بر این میتوان از فومهای الاستومری یا ریباند نیز استفاده کرد.
در مجموع میتوان گفت که بهترین گزینه استفاده از پلیاتیلن و پنلهای آکوستیک است که به راحتی و با چسب و میخ هم نصب میشوند.
پیشتر گفته شد که در صورت بالا بودن حساسیت به صدا میتوان از این روش جایگزین استفاده کرد، اما چرا؟
برای درک بهتر این موضوع مثالی میزنیم: پخش صدا در محیط مشابه پخش آب ریخته شده روی زمین است. در چنین شرایطی نخستین کار جذب آب با دستمال و … است . اما اگر بخواهیم مانع از نفوذ آب به سمتی دیگر برای مثال طبقه پایین بشویم، کف سازی کرده و از پوکه و ایزوگام و … استفاده خواهیم کرد. در بحث اتاق عایق استریم هم،پنل های آکوستیک نقش دستمال جاذب را دارند و پشم سنگ و… نقش ایزوگام.
-
همه اتاق را نباید پنل آکوستیک بزنید
در طراحی اتاق عایق استریم، باید توجه داشت که عایق کردن تمام اتاق، نتیجهای عکس خواسته ما را حاصل میشود. بنابراین پنلهای آکوستیک در فضا باید مطابق با نقشه اتاق، چیدمان وسایل، موقعیت سیستم صوتی و تصویری و … تعیین شود. در این صورت هزینه کاهش و کارآیی افزایش مییابد.
برای مثال اگر موج صدا را یک فلش و پیکان در نظر بگیرید، خواهید دید که این فلشها پس از انتشار از منبع به دیوارهای اتاق برخورد کرده و منعکس شده و در گوشهها و زوایای اتاق حبس میشوند. به همین منظور از بیسترپ در گوشههای فضا استفاده میشود.
-
بکگراند اتاق عایق استریم
اغلب اوقات منظور از استریم، لایو استریم یا پخش زنده است. به همین دلیل استریمرها از پرده کروماکی استفاده میکنند. اما یک روش جایگزین استفاده از پنلهای آکوستیک برای بک گراند شماست. این پنلها علاوه بر جذب و کاهش صدا، بک گراند زیبایی برای شما خواهند ساخت.
نتیجهگیری
بنمایهی توضیحات مفصل بالا را میتوان در چند جمله کلیدی خلاصه کرد.
- بهتر است با در نظر گرفتن ابعاد اتاق، پنلها را در اتاق عایق استریم جانمایی کرد.
- برای هر شرایطی، روشهای متفاوت عایق کردن و آکوستیک کردن فضا وجود دارد.
- میزان حساسیت هر فرد به صدا متفاوت است، بنابراین نمیتوان برای همه فضاها یک روش را تجویز کرد.
علاوه بر این ، در سایت کهن عایق، پکهایی مناسب با نیاز استریمرها طراحی شده است که نکات و نیازهای مهم اتاق عایق استریم در این طراحی لحاظ شده است. شما میتوانید با ارتباط گرفتن با مشاورین کهن عایق، محصول مناسب فضای خود را انتخاب کرده تا به بهترین کارآیی و زیبایی دست پیدا کنید.