پیشتر با واژه استریم در مقالات قبلی آشنا شدیم؛ در این مقاله صرفا شما را با انواع استریم و همچنین معایب و مزایای استریم آشنا خواهیم کرد.
انواع استریم و مزایا و معایب استریم
همانطور که در محتوای پیشین شرح دادیم، امروزه استریم کردن یکی از روش های برقراری ارتباط از طریق انتقال همزمان چند نوع داده است. اما این روش محدود به ویژگی های خاصی نیست و انواع استریم بیش از آن چیزی است که به نظر میرسد؛ علاوه بر این با در نظر داشتن مزایا و معایب استریم میتوان بهتر با کارکرد آن آشنا شد.
انواع استریم!؟
استریمها بر اساس نوع ارائه محتوایی که دارند به چند دسته تقسیم میشود که در ادامه با آن آشنا میشویم.
محتواهای مقطعی یا دائمی
در هر دو حالت، فایل های محتواها بر روی یک سرور شخصی و یا عمومی معتبر مانند Youtube یا Sound Cloud قرار گرفته و در دسترس همگان قرار میگیرند، بنابراین افراد میتوانند در هر زمان به آن دسترسی داشته باشند. ارائه محتوا با این روش بسیار پرطرفدار و کاربردی است تا جایی که روزانه میلیونها فایل در سایتها و اپلیکیشنهای مرتبط در سرتاسر دنیا ارائه میشوند.
ارائه محتوا به صورت لایو
این روش از انواع استریم نسبت به روش اول استفاده و کاربرد کمتری دارد اما به سرعت در حال همه گیر شدن می باشد و البته که مخاطبان خاص خود را نیز دارد.
این نوع محتوا که به لایو استریم هم معروف میباشد، همانطور که از اسمش پیداست به پخش زنده محتوای صوتی یا تصویری به صورت اینترنتی هم اطلاق میشود. از لایو استریم در کلاس های آموزشی ، جلسات و کنفرانسها ، اشتراک گذاری آنلاین بازیها ، جلسات شخصی ، شبکه های اینترنتی، ارتباط با مخاطبان و … استفاده می شود. در این روش یک کاربر (فرستنده) محتوا را به صورت زنده و اینترنتی به صورت محدود یا نامحدود در اختیار کاربران (گیرندهها) قرار میدهد. نرمافزارهایی که محتواها را در لایو استریم ارائه میکنند خود به دو بخش نرم افزار های عمومی و خصوصی تقسیم می شوند:
نرم افزارهای لایو استریم
-
نرم افزار های عمومی لایو استریم
این نرم افزارها در اصل مورد استفاده عموم قرار می گیرد و اصولا عضویت در آنها بدون هزینه است. همچنین کاربران میتوانند از نسخه تحت وب این نرم افزارها نیز استفاده کنند. از دیگر خصوصیات این نرمافزارها میتوان به سرورهای فوقالعاده قوی آنها اشاره کرد. Youtube Live ،Facebook Live ، Twitch، لایو اینستاگرام نمونههای خارجی نرمافزارهای استریم هستند. نمونه های ایرانی آپارات لایو و همچنین نرم افزارهای لنز و آنتن که مخصوص برنامه های ورزشی هستند،از جمله معروف ترین نمونه های داخلی این نرم افزارها هستند.
-
نرم افزار های تخصصی لایو استریم
این نرم افزارها از کامپیوتر کاربر فرستنده و یا یک سرور اختصاصی دیگر برای ارتباط با کاربران دیگر و ارائه محتوا استفاده می کند. مورد استفاده این نرم افزارها برای استفاده در کلاس های آموزشی ، جلسات و کنفرانسها است. از معروف ترین آنها می توان به Adobe Connect اشاره کرد . البته قابل ذکر است که نرم افزارهای حرفه ای معمولا دارای هزینهها بالایی هستند و این مهم ترین دلیلی است که این مدل نرم افزارها برای کاربران خانگی و ساده مقرون به صرفه نباشد.
مقاله پیشنهادی: “استریم چیست؟ استریم یا دانلود؟ “
-
روش ترکیبی استریم
در این روش برخی از پلتفرمها مانند لایو اینستاگرام پس از اجرای لایو یک رویداد، آن را برای مدتی محدود ذخیره میکنند تا کاربرانی که از رویداد لایو جا ماندهاند، بتوانند همچنان از آن استفاده کنند.
چه محتواهایی را میتوان پخش استریم کرد؟
امروزه محتواهایی متنوعی وجود دارند که می توانید پخش استریم کنید. موسیقی، ویدئو ، بازیهای کامپیوتری، برنامهها و حتی رویدادهای زنده و هر محتوایی که مورد علاقه عموم یا دسته ای از افراد است را میتوان استریم کرد.
۱. موسیقی و سایر موارد صوتی
امروزه پخش جریانی صوتی، چه موسیقی باشد و چه پادکست، بین نسل جوان بسیار محبوب شده است. این نوع پخش به شما این امکان را میدهد که بتوانید تعداد زیادی آهنگ از هنرمندان مختلف را بدون نیاز به دانلود پخش کنید. با دانلود اپلیکیشن هایی مانند Apple Music ، Spotify و Pandora شما خواهید توانست فقط با لمس یک دکمه وارد دنیایی از موسیقی و آهنگ و ترانهی آماده پخش شوید.
۲. ویدئو
به جرات میتوان از ویدئو به عنوان اولین پخش جریانی گسترده نام برد. این اتفاق برای اولین بار در یوتیوب (YouTube) شروع شد؛ به صورتی که فرستندهها فایلهایی با حجم زیاد را فشرده سازی کردند و کاربران در سیستم های خود بدون نیاز به دانلود کل فایل قادر به مشاهده کل محتوای تصویری شدند. امروزه میتوان از YouTube ،Netflix ،Amazon Prime ،Hulu ،Google Play و جدیدترین نسخه مقیاس بزرگ صحنه Disney + به عنوان اصلی ترین استریم های ویدئویی نام برد.
-
بازیها و برنامهها
پخش استریم بازی یا برنامه نیز مانند جریان صوتی و تصویری کار میکند. به این صورت که با تخلیه دستگاه در سرور بازی یک شرکت، باعث صرفهجویی در فضا و پردازش خواسته های دستگاههای شما می شوند. تنها کاری که شما باید انجام دهید اتصال بیسیم است به طوری که وقتی شما به عنوان فرستنده به این روش بازی میکنید، در واقع دارید دستورات را به رایانه قدرتمندتری میفرستید که آنها را اجرا کرده و مجدد نتایج را به دستگاه شما باز میگرداند.
Google Stadia یک سرویس پخش استریمینگ جدید است که به شما امکان می دهد که بدون نیاز به دیسک بارگیری یا کنسول و از هر دستگاهی که میتوانید به مرورگر برای بازیهای ویدئویی دسترسی پیدا کنید و از آن استفاده کنید.
مقاله پیشنهادی: “ساخت اتاق استریم گیم “
انواع استریم بر اساس موضوع
اما علاوه بر روش های استریم که در بالا ذکر شد ، دسته بندی دیگری هم میتوان برای استریمها ارائه داد و آن تفکیک استریمها بر اساس موضوع و حوزه است. استریم های آموزشی یکی از محبوب ترین انواع استریمها است که خود شامل حوزه های متفاوتی است که در این مقاله به آنها نیم نگاهی خواهیم داشت :
-
استریم آموزشی
سال هاست که آموزش های مجازی بخش زیادی از بار آموزش را بر دوش میکشد و این آموزشها در دو قالب آنلاین و آفلاین وجود دارد، که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. در استریم آفلاین ، محتواهای از پیش ضبط شده در اختیار افراد قرار میگیرد و با اینکه امکان مشاهدهی چندبارهی ویدیوها وجود دارد اما دلیل محبوبیت بیشتر استریم های آموزشی آنلاین در این است که در یک جلسهی آنلاین امکان رفع اشکال و تکرار چندبارهی موضوعات وجود دارد و این سبب تمایل و رو آوردن افراد به این نوع از استریم شده است.
تولید استریم آموزشی اگرچه به تجهیزات حرفهای نیاز دارد اما دسترسی به تجهیزات باکیفیت ، کیفیت استریم شما را افزایش داده و در نتیجه بازدید کنندگان شما هم افزایش مییابد در غیر این صورت برای تولید یک استریم عادی حتی میتوانید با موبایل و یک میکروفون معمولی، فرآیند تولید استریم آموزشی را شروع کرده و از آن به درآمد برسید.
انواع استریم آموزشی
استریم های آموزشی خود به چند دسته و حوزهی متفاوت تقسیم میشوند.
-
استریم آموزشی حوزه گیم
امروزه ویدیوگیمها یکی از دستههای بسیار محبوب و پربیننده برای استریمرها است. معمولا گیمرها و دوست داران بازی، زمان زیادی را صرف دیدن استریم میکنند. به همین دلیل پخش زنده آموزشی در زمینه گیم و بازی برای بینندهها جذاب است.
در این نوع از استریمها میتوانید مهارت های خاص خود را در زمینهی گیم آموزش دهید.
-
استریم در مورد آموزش رایانه
امروزه حضور کامپیوترها و سیستم های الکترونیکی و متکی به نرم افزارها در تمامی ابعاد زندگی بشر الزامی و غیرقابل چشم پوشی است.
حوزه های برنامه نویسی ، نرم افزارها ، آموزش های سخت افزاری ، کدنویسی ، طراحی سایت، آموزش های تعمیر سیستمها ، مقایسهی نرم افزارها و تجهیزات و … از آن دسته از حوزههایی است که شما میتوانید با تولید انواع استریم به درآمد خوبی برسید.
مقاله پیشنهادی: “معروف ترین استریمرها در جهان “
-
استریم آموزشی هنری
یکی دیگر از محبوبترین و پربینندهترین انواع استریم آموزشی، استریمهای حوزهی هنر هستند. این نوع استریم، هنرمندان خالق یک اثر هنری می شوند و در همین حین هم در مورد سبک و روش خلق اثر توضیحات و آموزش لازم را میدهند. مثلا یک مجسمه ساز از ابتدای استریم شروع به ساخت یک مجسمه میکند و نکته های مهمی را درباره ساخت آن مجسمه به کاربران علاقه مند گوشزد میکند.
-
استریم در زمینه آموزش دروس تحصیلی
پس از مجازی شدن آموزش در جهان ، بسیاری از دانشاموزان ، دانشجویان و فعالان این حوزه به جهان استریم آموزشی ورود کرده و به عنوان تولید کننده و یا مصرف کننده از این استریمها استقبال کردند. این دسته از استریمها هم مانند دسته های قبل به دو صورت آنلاین و آفلاین تولید میشود و این حق انتخاب گسترده میتواند افراد با سلایق متفاوت را جذب این نوع جدید از آموزش کند.
-
استریم در مورد موضوعات علمی
استریم های علمی و تخصصی نیز همواره یکی از محبوب ترین نوع استریمها هستند. موضوعهایی مثل تاریخ ، ادبیات ، نجوم و ستاره شناسی ، فلسفه ، ماوراءالطبیعه و … از ان دسته از موضوعات پرطرفدار در استریم هاست . همچنین میتوان اطلاعاتی مثل تاریخچهی خودرو ، جنگها ، اختراعات و زندگی نامهها و تئوری های مختلف را در قالب استریم به دیگران انتقال داد. و یا اطلاعات شخصی خود را با زبانی گویا انتقال داده و از آن کسب درآمد کنید .
-
استریم آموزش حوزه مالی
امروزه اغلب مردم به دنبال راه های سرمایه گذاری و بررسی مزایا و معایب هر راه هستند و این نوع سرمایه گذاری نوین مستلزم دارا بودن دانش لازم و یا وجود راهنمایی حرفه ای است . یکی از بهترین روش های راهنمایی در این حوزه استریم است. معمولا موضوعات و مسائل مربوط به حوزه مالی و سرمایهگذاری مدام تغییر میکنند و به روز میشوند پس آموزشی مناسب این حوزهها است که دائما به روز شده و موارد جدید در این حوزه را پوشش دهد. بنابراین پخش زنده آموزشی برای مسائل مالی و سرمایهگذاری گزینه بهتری نسبت به آموزشهای از پیش ضبط شده است. هرچه محتوای این نوع استریم به روز تر باشد آموزش کارآمدتری نیز خواهید داشت.
مشخصات فنی و قیمت فوم شانه تخم مرغی
-
استریم در حوزه سلامت و بهداشت
حوزهی سلامت و بهداشت از دسته حوزههای تخصصی است که تولید استریم برای آن، نیازمند داشتن دانش و تخصص لازم است. افرادی مثل پزشک ها ، پرستاران و کادر درمان گزینه های مناسبی به عنوان تولیدکنندگان استریم در این حوزه هستند. موضوعاتی مثل سلامت بدن ، معرفی داروها ، مورد مصرف و علائم ان ها و موضوعات مرتبط به کودک مثل نگهداری کودک از محبوب ترین محتواها در حوزه سلامت و بهداشت هستند.
-
استریم در حوزه ورزش
امروزه با وجود ساعات کاری طولانی و دیگر مشغله های افراد، زمان زیادی برای ورزش کردن در باشگاه باقی نمیماند و به همین دلیل افراد علاقه مند به ورزش در خانه روی میآورند. از آنجایی که ورزش کردن بدون آموزش یا نظارت مربی ممکن است سبب ایجاد آسیب های جبران ناپذیر شود پس تولید استریم های ورزشی میتوانند راه خوبی برای کمک به ورزشکاران و کسب درامد از ورزش به عنوان یک مربی آنلاین باشد.
مزایا و معایب استریم
فعالیت در هر حوزهای دارای مزایا و معایبی است که با دانستن آنها میتوان افق دید گستردهتری نسبت به مسیر پیش رو به دست آورد. ما در این بخش قصد بررسی عمدهترین مزایا و معایب استریم را داریم .
مزایای استریم
عدم نیاز به دانلود
کاربران میتوانند بدون نیاز به دانلود و اشغال کردن حجم دستگاه گیرنده خود محتواها را ببینند یا بشنوند.
وضوح پخش
در برنامههایی که استریم را پخش میکنند بسیار بالاست به طوری که برخی از سرویسها حتی تا کیفیت ۴k را پشتیبانی میکنند که نسبت به استاندارد رزولوشن تلویزیونهای دیگر بسیار متفاوت است.
قیمت
استفاده از محتوای استریم در پخش کنندههایی مانند YouTube و آپارات را میتوان به صورت رایگان استفاده کرد، در حالی که سایر سرویسهای پخش به مدلهای اشتراکی متکی هستند که ممکن است هزینه کمتری از میانگین اشتراک کابلی داشته باشند.
انتخاب پلتفرم و زمان
کاربران میتوانند محتوایی را که دوست دارند از بین پلتفرمهای مختلف انتخاب کنند و هر زمان که خواستند آن را تماشا کنند.
تنوع محتوا
امروزه افراد زیادی به تولید محتوای استریم مشغول هستند و تنوع محتوایی در این پلتفرمها بسیار بالاتر است تا سیستمهایی مانند تلویزیون که محدودیت زمان و محتوا در اجرای برنامهها دارند.
درآمدزایی
استریمینگ می تواند یکی از راه های کسب درآمد اینترنتی باشد. همچنین استریم زنده باعث میشود که کسبوکار شما شکلی منحصر به فردتر از رقبا به خود بگیرد. این کار باعث میشود در بالاترین نقطه از فید شبکه اجتماعی کاربران قرار بگیرید، به صورت مستقیم به تعامل با مشتریان بالقوه در سراسر جهان بپردازید و به سادگی هرچه تمامتر قادر به تولید محتوای هرچه بیشتر باشید.
رشد جامعه مخاطبان
در استریم شما با ارتباط گرفتن مستقیم با بینندگان، قادر به افزایش میزان آگاهی راجع به برند خود و گسترش جامعه مخاطبان خود خواهید بود. اگر از هشتگهای درست در توضیحات لایو استریم خود استفاده کنید، فرآیند جذب مخاطبانی که با شما تعامل خواهند کرد و به موضوع ویدیو شما تمایل نشان میدهند بسیار آسانتر خواهد شد
افزایش نرخ تعامل
داشتن تعداد زیادی فالوئر یا سابسکرایبر معرکه است، اما تا زمانی که آن پستهای شما را لایک یا برای شما کامنت بگذارند. اگر این اتفاق نیفتد، تعداد آنها کمکی به رشد کسبوکار نخواهند کرد. با استریم زنده به مخاطبان خود شانسی برای تعامل مستقیم با شما میدهید. وقتی آنها به صورت فوری قادر به واکنش نشان دادن باشند، به احتمال بیشتری تعامل مورد نظرتان را به دست خواهید آورد. استریم زنده نهتنها کمیت مخاطبان را افزایش میدهد، بلکه به بهبود کیفیت تعاملات هم منجر میشود.
نمایش اصالت
بهترین راه برای نمایش دادن اصالت کسب و کارتان چت زنده با مخاطبانتان است. این درست است که شما با استفاده از ویدیوهای زنده قادر به تدوین محتوا نیستید و این ممکن است برخی برندها را بترساند، اما در واقع رهاییبخش نیز است. در این صورت نیاز نیست نگران ظاهر کار باشید و میتوانید روی پیام برند خود تمرکز کنید. برقراری ارتباط حقیقی با مشتریان باعث میشود بیشتر به شما اعتماد کنند و در نتیجه به احتمال بیشتری به سراغ محصول یا سرویس شما خواهند آمد
ساخت محتوای تبلیغاتی متنوع
لایو استریمهای ضبط شده میتوانند گزینهای دم دستی برای تولید محتوای هرچه بیشتر باشند. برای مثال میتوانید کلیپهایی کوتاه از لایو استریم خود بسازید. کسبوکار خود را در شبکههای اجتماعی معرفی کنید. میتوانید ویدیویی آموزشی برای محصولات فراهم آورید و ویدیوهای پرسش و پاسخ زنده را به محتوای آموزشی تبدیل کنید.
معایب و مشکلات استریم
اتصال اینترنتی ضعیف و ناپایدار:
همانقدر که پخش استریم بسیار راحت و مورد استفاده است، به همان اندازه نیز دشوار و مشکل ساز خواهد بود. اگر اتصال اینترنتی سریع و پایدار و یا پهنای باند کافی نداشته باشید و این امر باعث پایین آمدن کیفیت شده و کاملا نتیجه معکوس به کسب و کارتان خواهد داد.
خطرات امنیتی در استریم :
این کاملا درست است که همه سایتهای استریم معتبر نیستند، با اتکا به همین اصل اگر از امنیت یک سایت مطمئن نیستید ، بهتر است در «[سایت پخش استیریمینگ] + نظرات” یا “[سایت پخش استریم] مجاز» را جستجو کنید. همچنین باید به دنبال علائم گویای دیگر وبسایتهای ناامن باشید و مطمئن شوید که با داشتن یک آنتی ویروس قوی مانند AVG AntiVirus FREE خود را در برابر بارگیری مخرب، ویروسها و سایر بدافزارها محافظت میکنید.
لو رفتن و افشای اطلاعات شما:
بهتر است که در هنگام پخش استریمینگ ایمن و ناشناس باشید. این که هنگام پخش استریمینگ فایلها را در دستگاههای خود بارگیری نمی کنید، به این معنی نیست که خطری وجود ندارد. همانطور که در بالا ذکر شد، اطمینان حاصل کنید که از یک سایت قانونی استفاده می کنید که به طور مناسب محتوای خود را مجوز داده است.
صفحه مشاوره جامع اتاق و عایق استریم
نتیجه گیری
به عنوان سخن آخر باید گفت که با بررسی آنچه که در این محتوا دربارهی انواع استریم و مزایا و معایب استریم گفته شد و افزایش روزافزون تولیدکنندگان و علاقهمندان به استریم، باید برای ورود به این حوزه برنامهریزی دقیق داشت. چه تولید کننده محتوا هستید و چه کاربری که از محتواها استفاده میکند علاوه بر مزیتهایی که استریم دارد باید گوشه چشمی هم به معایب آن داشته باشید تا بیگدار و سرخوشانه به آب نزنید.
در پایان امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و طبق روال همیشه از شنیدن نظرات شما مسرور خواهیم شد.